Ogrēnieši izcīna medaļas Latvijas čempionātā

Aizvadītajā nedēļas nogalē vairāk kā 400 sportisti pulcējās Daugavpilī, lai noskaidrotu, kuri ir spēcīgākie ziemas orientieristi vidējā distancē un stafetē. Uz Latvijas čempionātu orientēšanās sportā bija ieradušies arī orientēšanās kluba  “Ogre” pārstāvji, kas citiem sportistiem sastādīja nopietnu konkurenci.

 tieši šajās sacensībās ogrēnietis Andris Kivlenieks kļuva par četrkārtēju Latvijas čempionu orientēšanās sportā uz slēpēm! 

Šis šoziem bija jau otrais Latvijas čempionāts orientēšanās sportā uz slēpēm – pirmās sacensības 22. un 23.janvārī notika Alūksnē un tajās divdesmitgadīgais A.Kivlenieks ieguva zelta medaļu sprintā un garajā distancē. Labs starts sacensību pirmajā dienā Daugavpilī izdevās arī citiem Ogres orientieristiem, kuri spēja iekļūt labāko trijniekā: H12 grupā pirmo vietu ieguva Andris Sarksņa, H50 grupā trešo vietu izcīnīja Andris Kivlenieks seniors, bet D50 grupā 1.vietā Iveta Holcmane, 2.vietā Dace Cebule. Spēcīgākajā vīriešu elites grupā vidējās distances rezultāti īpašus pārsteigumus nesagādāja – pirmo vietu šajā grupā izcīnīja ogrēnietis Andris Kivlenieks, kas arī Alūksnes sacensībās abās dienās bija ieguvis Latvijas čempionāta zelta medaļas. Viņa rezultāts 9,3 km garajā distancē bija 44 minūtes un 41 sekunde. Līdz ar to tieši Andris kļuvis par trīskārtēju Latvijas čempionu ziemas orientēšanās sportā, iegūstot pirmās vietas sprintā, vidējā un arī garajā distancē. Kā stāsta Andris,  „Uz Latvijas čempionātu devos, lai parādītu pēc iespējas augstāku rezultātu, rēķinoties ar to, ka pēc gripas pārslimošanas vēl īsti neesmu atguvies. Tādēļ man bija pārsteigums, ka vidējo distanci es uzvarēju pat diezgan pārliecinoši. Acīm redzot, mani konkurenti kļūdījās vairāk kā es, jo kļūdās atstāju aptuveni kādas 4 minūtes, kas man ir neierasti daudz.”

Daugavpilieši un lietuvieši, ar kuru palīdzību sacensības tika gatavotas, distances bija izveidojuši tehniskajā ziņā diezgan sarežģītas, tāpēc pie medaļām spēja tikt tie orientieristi, kuri ne tikai ātri slēpo, bet arī labi orientējas.

Savukārt saulainajā svētdienā uz starta pulcējās 46 sieviešu komandas un 88 vīriešu komandas, lai sacenstos stafetē. Stafete, kā vienmēr, bija spraiga un līdz pat pēdējam etapam dalībniekiem nācās izturēt lielu spriedzi –  tikai viena pieļauta kļūda ikvienam varēja maksāt cerēto rezultātu. Vīriešu elites grupā Latvijas čempionāta vērtējumā pirmo vietu izcīnīja OK Ogre komanda, kurā startēja jau iepriekš pieminētais zelta medaļu ieguvējs Andris Kivlenieks ar saviem kluba biedriem Nauri Neimani un Miku Zvirbuli. Otrajā un trešajā vietā attiecīgi ierindojās orientēšanās klubu Stiga un Kāpa komandas. H12 grupā OK Ogres komanda, kuras sastāvā startēja Roberts Kalējs, Andris Sarksņa un Kārlis Grīnbergs, izcīnīja augsto otro vietu.

Ar Latvijas čempionātu Daugavpilī noslēgusies aktīvā ziemas orientēšanās sezona vairumam orientieristu, taču ne Latvijas ziemas izlasei, kuras sastāvā ir arī Andris Kivlenieks. Valsts izlase jau pavisam drīz posīsies ceļā uz Zviedriju – tur 20.martā sāksies Pasaules čempionāts orientēšanās sportā uz slēpēm, kurā sportistiem nāksies apkopot visus savus spēkus, lai parādītu maksimāli labākos rezultātus.

Teksts: Anda Bīriņa, LOF preses dienests