Ogres orientieristi ar panākumiem startē Kandavā un Talsos

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ogres orientieristi devās gan uz Kandavu, kur notika Latvijas Sprinta kausa orientēšanās sporta noslēdzošais posms, gan arī  uz Kamparkalnu netālu no Talsiem, kur norisinājās sacensības garajā distancē – Talsu pauguraines kauss.

Arī šajās sacensībās OK “Ogre” kluba biedri neizpalika bez diplomiem un balvām.

Kandavas sprintā veiksmīgi startēja brāļi Andris un Raivo Kivlenieki, kas abi stājās uz goda pjedestāla spēcīgajā elites grupā (Andris ieguva otro vietu, bet Raivo- trešo). Otro vietu S45 grupā ieguva arī Dace Cebule, bet pirmo vietu V12 grupā izcīnīja Edgars Ustinovs.

Savukārt Talsu pauguraines sacensībās, kas norisinājās svētdien, pirmās vietas savā grupā ieguva pat vairāki Ok “Ogre” biedri: Dace Cebule (S50), Anda Bīriņa (S21A), Andris Kivlenieks (V20) un Mikus Zvirbulis (V18).

Kā stāsta Mikus Zvirbulis, viņš uzskata, ka, lai gan tika iegūta pirmā vieta, viņa rezultāts varēja būt bijis daudz labāks: “Kopumā ņemot, domāju, ka man gāja diezgan slikti, jo es pieļāvu daudz kļūdu. Varbūt tāpēc, ka sen nebiju skrējis šādā apvidū, lai gan, pēc sacensībām skatoties kartē, distance nemaz nelikās tik sarežģīta. Mežs bija diezgan nepatīkams, jo skrienamība pārsvarā visā distancē bija diezgan slikta. Bet, tā kā konkurentiem gāja vēl grūtāk, man izdevās uzvarēt, par ko vismaz neliels prieks.”

Arī vairāki citi Ogres orientieristi sacensībās uzrādīja labus rezultātus, kaut arī trijniekā neiekļuva. V16 grupas pārstāvis Ģirts Krastiņš atzīst, ka Kamparkalna apvidus nav bijis no vieglajiem: “Jau ierodoties sacensību centrā, acīm pavērās skaista ainava, tomēr lielie kalni nesolīja vieglu skrējienu. Jau distances sākumā nācās pārvarēt gan stāvus kalnus, gan purvainus un aizaugušus līdzenumus. Apvidus priekš orientēšanās nebija no vieglākajiem, tāpēc arī uzvarētāju laiki daudzās grupās nav tie ātrākie. Pats kļūdījos distances vidusdaļā, kas arī lielā mērā neatstāja iespējas cīnīties par medaļām. Rezultātā man bija 5. vieta, kas nav tik slikti, ņemot vērā, ka šīs bija manas otrās sacensības pēc ilgas slimošanas.”

Līdz ar šīm sacensībām teju jau noslēgusies aktīvā vasaras orientēšanās sezona un OK „Ogre” kluba biedri pamazām sāk gatavoties ziemas sezonai – orientēšanās sacensībām uz slēpēm.

Informāciju sagatavoja Anda Bīriņa