BJC

BJC nolikums paredz summēt 3 labākos rezultātus visās grupās un MIX stafetēs.
1.vietā pēc 1.dienas garās distances 7 min. kopvērtējumā priekšā Igaunijas izlasei un Dienvidzviedrijas komandai. Pārējie zaudē vēl vairāk Somija, Smoland, Lietuva, Polija.

Konkurence pietiekama. Par ko liecināja individuālie rezultāti, nedaudz pietrūka līdz 1.vietai – 2.vietā -M20 Raivo Kivlenieks 46 sekundes zaudē igaunim Kenny Kivikas, 2.v. M18 Kārlis Baltacis46 sek. zaudē zviedram Hugo Mattson,2.v.  M16 Rūdolfs Zērnis 52 sek. zaudē zviedram Anton Johansson, 2.vW16 Līga Valdmane 1 min. 16 sek. zaudē zviedrietei Lizai Heler. Zviedri tātad stipri , kā pierādīja arī MIX draudzības stafete, jo Dienvidzviedrijas 1.komanda finišēja 1.v. ar 7 min.\”atrāvienu”  no Somu komandas. Arī somi bija pārāki, bet piedzīvoja diskvalifikāciju.2.vietu stafetē taktiski izcīnīja Raivo, burtiski “izrāva Kenijam no rokām”, jo skatītāju KP Raivo vēl Keniju nebija apdzinis. Latvijas 1.komanda ierindojās 2.vietā – komandā startēja Sabīne Tilta, Kārlis Baltacis, LīgaValdmane, Rūdolfs Zērnis, Dace Buža,  Raivo Kivlenieks. Pa etapiem- pēc 1.et. tikai 9., pēc 2. Rūdolfs un Līga pievilka- 6,, 3.et. Dace cīnījās, cik varēja, bet ātrums pietrūka, tad Raivo startēja kā 6.
Tik pat dramatiski gaidījām savu 2. un 3. ieskaiti. No tā bija atkarīgs valstu kopvērtējums . Maza atkāpe- iepriekšējie etapi ļoti dažādi veica savu distanci, bija pat “nepaņemts KP”, daudz neuzmanības kļūdu farstos, liels ātrums. Sākums galīgi neliecināja par to, ka varam tiešām vinnēt, līdz pēdējam etapam, kad  distancē devās juniori. Ātrums bija sasniedzis kulmināciju.  Jebkurš gribēja uzvarēt, ja ne stafeti kopumā, tad vismaz nokārtot savus “savstarpējos rēķinus”. Domājām, ka vinnēs igauņi, jo 3 igauņi  kopā pēdējā etapā, bet arī Andris Kivlenieks turpat, un noķerts Dāvis Sārs, kurš bija paskrējis garām KP. Finišā gandrīz reizē un igauņiem neizdevās mums atvinnēt 7 min., ko zaudēja 1.dienā. Bet stafeti, neapšaubāmi, viņi skrien stabilāk visās grupās.
Andra Kivlenieks 1.dienā lēns, bet stafetē vienkārši “lidoja”, izvezdams savu komandu “saulītē”, finišēja kā 2. no Latvijas – startēja Ance Rusova, Jānis Sārs, Madara Šadrina, Ritvars Karpikovs, Amanda Zīlišķe. Pēc veiksmīgas 1.dienas, !5 min. mežā atstāja Ritvars, komanda bija pēdējā no Latvijas, kad startēja Amanda.  Amanda, Terēze un Laura lieliski veica savu etapu, lai puišiem izdotos  finišēt. Juniores izturēja pieaugošo spriedzi un ātrumu.
Tiešām Draudzības stafete!
APSVEICU 2010.GADA BALTIC JUNIOR CUP KOMANDU ar UZVARU un īpaši mūsējos Raivo, Andri, Miku, Nauri!