Ogrēnieši atved medaļas arī no Latvijas čempionāta orientēšanās maratona distancē

Orientēšanās kluba “Ogre” pārstāvjiem šī sezona bijusi laba un rezultatīva – teju no ikkatrām sacensībām mājās tika pārvesta kāda medaļa vai augsta vieta. Tāpat arī pagājušās nedēļas nogales sestdienā, kad Tērvetē notika Latvijas čempionāts orientēšanās maratona distancē ogrēnieši spēja izcīnīt labas vietas. Kaut arī distances bija patiešām garas un grūtas, uz pjedestāla stājās pat vairāki OK “Ogre” biedri.

Pašu garāko distanci ar spēcīgākajiem konkurentiem skrēja Renārs Roze, kas Ogri pārstāvēja vīru elites grupā. Tieši viņš spēja izcīnīt otro vietu, 25,9 km garo distanci pieveicot 2:37:19. Kristaps Kaimiņš, kas arī startēja šajā grupā, ierindojās ceturtajā vietā ar laiku 2:53:04. Kā atzīst Renārs Roze, šajās sacensībās kopumā galvenās problēmas radīja nevis skriešana, bet tieši orientēšanās, tomēr ar rezultātu viņš ir apmierināts.

Pirmo vietu savā grupā V12 iegūt izdevās Edgaram Ustinovam, kuram bija 4,5 km gara distance (viņa grupā startēja pat deviņi ogrēnieši), kā arī V20 grupas pārstāvim Raivo Kivleniekam, kas 15.7 km garajā distancē ar rezultātu 1:28:42 bija pusotru minūti ātrāks par savu brāli Andri Kivlenieku (Andris ierindojās otrajā vietā uzreiz pēc Raivo).

V18 grupā uz pjedestāla stājās divi ogrēnieši – Nauris Neimanis, kas 14.9 km garo distanci pieveica 1:43:24, tādējādi izcīnot sudraba medaļu un Mikus Zvirbulis, kas ar rezultātu 1:47:59 ierindojās trešajā vietā. No dāmām S21A grupā startēja Anda Bīriņa, kura 10.4 km garajā distancē ieguva trešo vietu, uzvarētājai zaudējot vien divarpus minūtes (rezultāts 1:45:40). S50 grupas dāmu konkurencē Dace Cebule ierindojās ceturtajā vietā, tūlīt aiz goda pjedestāla. Tāpat arī Dzintars Grigulis, kas startēja V60 grupā, palika ceturtais.

Informāciju sagatavoja Anda Bīriņa