Andris Sarksņa startē Pasaules velo orientēšanās čempionātā Somijā

Pēc gada pārtraukuma, no 12. līdz 17.jūnijam, Somijā, Kuortanes apkārtnē norisinājās Pasaules velo orientēšanās čempionāts, kurā Latviju pārstāvēja ogrēnietis Andris Sarksņa, kam šis Pasaules čempionāts bija debija elites grupā.

Sacensību organizatori bija parūpējušies, lai katra no distancēm notiktu citādākā apvidū, kas katru distanci padarīja vēl aizraujošāku.

Pirmā diena, starts Masu starta distance norisinājās ātrā apvidū, kur mijās lielie ceļi, ar akmeņainām un dubļainām taciņām. Andrim šajā distancē izcīnīta 50.vieta, no soma Samuela Pokala atpaliekot 10 minūtes un 40 sekundes.

Pasaules velo orientēšanās čempionāta otrā diena rādīja lielu ātrumu un aizraujošus notikumus, sportistiem traucoties pa Seinajoki, sprinta sacensībās. Takas bija ļoti tehniskas un tikai ātrums nepalīdzēja sportistiem nodrošināt augstākās pozīcijas, jo visu laiku bija jābūt modriem un jākoncentrējas arī uz orientēšanos. Andris sprinta distancē ieņēma 34.vietu, no uzvarētāja Čehijas izlases sportista Krystofa Bogara atpaliekot 3 minūtes un 29 sekundes.

Vidējā distance tika aizvadīta Alajarvi apvidū. Lai gan reljefs lielākoties bija līdzens, ar atklātu priežu mežu, apvidū atradās arī sarežģītāki taku posmi ar stāviem kāpumiem, kā dēļ sportistiem bija jāmāk pārslēgties starp ātriem, lielajiem ceļiem un tehniskām taciņām. Uzvaru distancē guva soms Samuels Pokala, kuram Andris piekāpās par 10 minūtēm un 41 sekundi, ieņemot 43.vietu.

Noslēdzošajā, garajā distancē sportistiem nācās pielāgoties braukšanai pa lielām smilšainām teritorijām un izaicinošām takām priežu mežos, kur lielā attāluma dēļ starp kontrolpunktiem bija svarīgi īpaši izvēlēties pareizo ceļa variantu. Distancē uzvaru guva Soms Andre Haga, par 13 minūtēm un 41 sekundi apsteidzot Andri Sarksņu, kurš ierindojās 39.vietā.

A. Sarksņa