Nauris Neimanis stāsta par JWOC

Uz Norvēģiju devos ar domu tikt trīsdesmitniekā visās distancēs, taču galvenais mērķis bija sešinieks stafetē. Mērķus līdz galam neizdevās īstenot, tomēr tika ievērojami uzlabots sniegums, salīdzinot ar pagājušā gada JWOC Rumānijā, kad mani vajāja veselības problēmas”, stāsta Nauris Neimanis, kas Latviju pirms divām nedēļām pārstāvēja. Norvēģijā notiekošajā Pasaules Junioru čempionātā.

“Jau pirms čempionāta vislielākās cerības liku uz sprinta distanci un stafeti, kur arī izdevās parādīt pieņemamu sniegumu. Sprintā nedaudz neizdevās distances sākums, taču spēju saglabāt vēsu prātu un parādīt savu šī brīža varējumu. stafetes pirmajā etapā izdevās ļoti labs sākums, taču nelielas kļūdiņas tika pieļautas, kas patraucēja nobraukt labāk. Garajā distancē labāku sniegumu galvenokārt nespēju parādīt nepietiekamās fiziskās sagatavotības dēļ, savukārt vidējā distancē ar masu startu pietrūka arī koncentrācijas, lai nepieļautu kļūdas un neiekļūtu kritienos ar citiem sportistiem.

Kopumā čempionāts bija ar ļoti labu organizāciju, kas izpaudās galvenokārt distanču plānojumā un slēpošanas trašu tīklā. Bija padomāts arī par skatītājiem, jo distancēs tika izvietoti vairāki radio punkti, kā arī karšu maiņas slēpošanas stadionā.

Komandā noskaņojums bija labs, Paulis nodrošināja lielisku slēpju slīdamību, Laima rūpējās par ēdināšanu. Garastāvokli vēl vairāk uzlaboja LOF piešķirtās jakas. Paldies LOF un Ķeguma novada domei par finansiālo atbalstu startam šajās sacensībās! Un, protams, paldies arī manai trenerei Ivetai Holcmanei par to, ka spēju startēt šādās sacensībās Latvijas izlases sastāvā!