Ogrēnietim Sarksņam 7.Vieta pasaules junioru čempionātā

No šī gada 28. jūlija līdz 3.augustam, Dānijā, Viborgas apkārtnē norisinājās Pasaules Junioru velo orientēšanās čempionāts, kurā ar augstiem rezultātiem startēja arī Ogres novada sporta centra audzēknis Andris Sarksņa.

Sprinta distancē, kas notika piņķerīgajā Viborgas vecpilsētā un prasīja no dalībniekiem gan lielu braukšanas ātrumu šaurajās ieliņās, gan precīzu orientēšanos, Andris Sarksņa ierindojās augstajā 7.vietā, uzvarētājam, dānim, Thomasam Steintālam, zaudējot 1 minūti 56 sekundes, bet no TOP 6 atpaliekot tikai par 14 sekundēm.

Vidējā distance dalībniekiem piedāvāja tehniski sarežģītu apvidu gan ar dažādām reljefa formām, gan taciņu labirintiem, kā arī dažādu ceļu variantu izvēlēm. Puišu junioru grupā šoreiz labākais Jan Hasek no Čehijas, bet Andrim šajā distancē 11.vieta zaudējot līderim 6 minūtes un 47 sekundes.

Garajā distancē mijās sīku, blīvu stigu kvartāli ar krosa trašu labirintiem, starp kuriem jāatrod optimālais pārvietošanās ceļš. Ļoti netipisks, bet interesants apvidus. Puišu junioru grupā atkal labākais Jan Hasek no Čehijas. Andrim šoreiz ne tik veiksmīgs starts un 22.vieta, zaudējot līderim gandrīz 19 minūtes.

Sacensības noslēdzošajā, masu starta distancē, dalībniekiem bija jāpieveic vairāki apļi blīvajā Viborgas meža taku un MTB trašu tīklā. Uzvaru atkal izcīnīja Thomas Steintal no Dānijas, bet Andris ierindojās 11.vietā, uzvarētājam piekāpjoties par 3 minūtēm un 38 sekundēm.

Jāpiebilst, ka nedēļu iepriekš, Igaunijā notiekošajā Baltijas čempionātā Andris Sarksņa izcīnīja 5.vietu sprinta distancē M21 elites grupā.