Atskats uz Ogres rogainingu

6. augusta saulains rīts Ogres upes krastā sagaidīja Ogres rogaininga dalībniekus. Kopā vairāk kā 100. 2 stundu rogainingā devās ģimenes , tautas klases un veterānu komandas, bet 4 stundu pārbaudījumā devās dažādu paaudžu un jauktās Mix komandas. Viskuplākā XO grupa,kur startē jauktā komanda vecumā no 23 gadiem. Visātrāk ar visām kontrolpunktu atzīmēm finišēja stipro vīru komandas MO grupā, pat ātrāk par 4 stundām, veicot aptuveni 25 km. Uzvarēja Mārtiņš Krūze un Frišvelds Vilnis. XO grupā 1.v. Aleksandra Fjodorova, Jānis Kalniņš, Guntis Šmaukstelis. 2.v. Edgars Bričonoks, Santa Grāvelsiņa, 3.v.ogrēnieši Kristīne un Valters Strēlnieki. WO grupā 1.v. “Ozons AA”komanda Aiva Jakovela, Alda Bražūne. Superveterāni XV grupā Alīda Ābola, Jānis Andersons, XSV grupā Ināra Gipsle,Viestiurs Ziediņš, WV grupā Ieva Vītoliņā, Indra Segliņa, WSV grupā Inese Purgaile, Ilze Vabole. Ultra veterāni XUV grupā Daina Celma Zīda un Oskars Zīds.
4 stundu rogaininga dalībnieki ir ļoti izturīgi un sportiski ļaudis. Daudzi no viņiem ir bijuši Latvijas izlases sportisti dažādos sporta veidos. Rogainingā visiem komandas dalībniekiem kontrolpunktā jāatzīmējas reizē, bet pirms distances ir dots laiks distances plānošanai. Kartes sagatavotas uz ūdensizturīga materiāla. Atzīmēšanās ar Sport Ident. Rezultāti atrodami internetā www.okogre.lv
2 stundu rogainingu iemēģināja daudzi ogrēnieši. MSV grupā uzvarēja Valdis Sirsniņš, Jevgēnijs Kaupužs. Tautas klasē 1.v. Zigurds Kincis un Renārs Lukjanovs, 2.v. Ieva Ansone, Jānis Ansons, 3.v. Una Vītoliņa, Katrīna Ostaņeviča, Paula Štrumfa. 6 Ģimenes sīvi sacentās par labāko finišu un 1.v.Skudru ģimene, 2.v.Johansenu ģimene, 3.v.Cīruļu ģimene. Uzvarētāji saņēma pārsteiguma balvas no orientēšanās kluba “Ogre”. Visi dalībnieki saņēma diplomus un uzlīmes. Pārsteigums finišā- mājražotāju saldā karamele, kas deva spēku atkal pasmaidīt pēc grūtā finiša. Dalībniekiem patika skaistā, sakoptā Ogre, Zilie kalni, un izteica vēlēšanos atkal startēt 2018. gadā par godu Latvija dzimšanas 100. gadadienai.

Sacensības notika Ogres novada projektu konkursa RADI-2017-03 “Ogres rogainings” ietvaros.
Projekta koordinatore un galvenā organizatore Iveta Holcmane.