Aizvadīta nometne Lapzemē

Laika posmu no 26. novembra līdz 9. decembrim Ogre OK/SC orientieristi aizvadīja sniegotajā Lapzemē, gatavojoties galvenajiem ziemas sezonas startiem.


No 26. novembra līdz 2. decembrim tika aizvadīta nometne Levi, kam sekoja “Ensilumen Rastit” sezonas atklāšanas sacensības Luosto vidējā un garajā distancē, pulcinot vairumu spēcīgāko pasaules ziemas orientieristu. Nometnes turpinājumā tika aizvadītas sacensības sprinta stafetē un treniņi, izmantojot sacensībām sagatavoto kvalitatīvo apvidu.


Nometnē un sacensībās piedalījās pēdējās sezonas Latvijas izlases līderis Raivo Kivlenieks, Andris Kivlenieks, kurš pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezīsies starptautiskajā sacensību apritē, Nauris Neimanis, juniors Andris Sarksņa un jaunietis Andris Svilāns.


Sacensību apvidus izcēlās ar lielu šauro “špūru” īpatsvaru Luosto kalna nogāzē. Vidējā distancē spēcīgajā konkurencē augstvērtīgākais sniegums Raivo Kivleniekam – 22. vieta. Rezultātu būtiski ietekmēja pirmā starta minūte, kas stāvos kāpumos šaurajās “špūrēs” ir ļoti nozīmīgi un svaigais sniegs, kas daudzviet nebija pieblietēts. Andrim Sarksņam junioru konkurencē un Naurim Neimanim pieaugušajos attiecīgi 27. un 43. pozīcija.


Svarīgākais starts bija paredzēts garajā distancē WRE statusā, kuru R. Kivlenieks bija veiksmīgi uzsācis. Pēc veiktas nedaudz vairāk kā pusdistances no labākā rezultāta viņš atpalika apmēram vienu minūti. Bija noķerti divas un četras minūtes priekšā startējušie šveicieši. Diemžēl organizatori nebija gatavi sniegainajiem laika apstākļiem, nespējot sagatavot distances daļu kalna virsotnē un neveicot korekcijas distances plānojumā savlaicīgi. Rezultātā distances vidū organizatori bija spiesti apturēt dalībniekus, un atlikusī distances daļa tika veikta treniņa režīmā.


Arī sprinta stafetē, kas notika -20°C salā, neiztika bez organizatoru kļūmēm, neizliekot vienu no kontrolpunktiem. Tomēr tas tik būtiski neietekmēja sacensību gaitu un ļāva brāļiem Raivo un Andrim Kivleniekiem svinēt pirmo pārliecinošo uzvaru sezonā.


“Nomente noteikti tika aizvadīta ar plus zīmi. Par fizisko kondīciju patiešām nevarētu sūdzēties, neskatoties uz to, ka no pavasara līdz oktobra vidum biju trenējies ļoti maz. Iespējams, šis atpūtas periods ir nācis par labu. Ja būs pareizā motivācija, tad arī orientēšanās ziņā problēmām arī nevajadzētu būt,” Raivo Kivlenieks komentē aizvadītās sacensības un nometni. “Šobrīd vairāk raizes sagādā labu slēpju piemeklēšana un finanšu trūkums nepieciešamo treniņnometņu nodrošināšanai kalnos pirms gaidāmajiem Eiropas un Pasaules čempionātiem. Kā arī plānā ir piedalīties Ski-O Tour janvāra sākumā, kur daudzie starti ir būtiski, lai iegūtu labus WRE punktus un nodrošinātu sarkano grupu svarīgākajām sacensībām.”


Latvijas izlasi pārstāvošo sportistu galvenie starti ziemas sezonā būs Eiropas pieaugušo un Pasaules Junioru čempionāti Somijā, Imatrā, un Pasaules Čempionāts Krievijā – Krasnojarskā.

Sacensību rezultāti: http://ensilumenrastit.fi/2016/tulospalvelu-result-service/